« Overview wineries

Finca Negra by Miguel Torres

Miguel Torres Chili werd opgericht in 1979 door de familie Torres. De geschiedenis van de wijnfamilie Torres gaat echter veel verder terug, want op dat moment produceerden zij al meer dan 140 jaar wijn in Spanje en hadden al meer dan 300 jaar wijngaarden in bezit.

Miguel A. Torres begon destijds aan zijn Chileense avontuur op advies van Alejandro Parot, een vriend en oud-klasgenoot uit Dijon. Na een zoektocht naar de juiste bestemming in Chili, kocht het bedrijf een wijngaard van ca. 100 ha nabij het Andes-gebergte en een bescheiden kelder vlakbij Curicó zo’n 200 km ten zuiden van Santiago. Miguel had een vooruitziende blik en was overtuigd van het immense potentieel van de Chileens wijnbouw. In de 70er jaren werd immers nauwelijks wijn geëxporteerd en er waren vrijwel geen buitenlandse investeringen vanwege de sociaal-politieke situatie.

Miguel zag toen al dat het Chileense klimaat ongekende mogelijkheden bood voor de wijnbouw. De zeer gevarieerde seizoenen en de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht door de nabijheid van de Andes, speelden een fundamentele rol . Of zoals Miguel het later zei: “It was an ideal place to produce unforgettable wines.” Maar het ideale klimaat in Chili was niet de enige factor die bijdroeg aan het overzeese succes. Ook de vooruitstrevende ideeën over gisting in roestvrijstalen tanks en rijping op Frans eikenhouten vaten zorgden voor vooruitgang en ontwikkeling.

 In de jaren die volgde heeft de familie het wijngaardbezit uitgebreid tot zo’n 400 ha wijngaarden in 6 verschillende gebieden met uiteenlopende klimatologische omstandigheden. Op die manier zien zij kans om de optimale eigenschappen per druivensoort te waarborgen. In 2010 kreeg wijnmaker Miguel Torres Maczassek, vijfde generatie Torres, de leiding over het Chileense bedrijf.

 Het bedrijf hecht grote waarde aan MVO en duurzaamheid in de wijnbouw en zet grote stappen op het gebied van biologische productie en Fair Trade. Hun missie vat Miguel als volgt samen: “Maintain the Torres Family’s centuries old tradition, pursuing international projection, self financing and making each client a friend. Concerned about contributing to the progress of society and the wellbeing of our people as well as the environment. Just as we were pioneers with our investment in Chile in 1979, we aim to continue as prestige and innovation leaders in the sector reflecting the enormous potential of Chilean wines”.

Ontdek de Finca Negra serie

Finca Negra Sauvignon Blanc
Zuiver sauvignon bouquet met nuances van vers gemaaid gras, cassis en kruisbessen. Verkwikkend fris in de mond, met een lange finale.

Finca Negra Chardonnay
Aantrekkelijke geur met aroma’s van meloen en abrikozen. De smaak is evenwichtig, rijk sappig fruit mondt uit in een tintelfrisse finale.

Finca Negra Cabernet Sauvignon
Aroma’s van zwarte bessen en heel licht rokerig eikenhout. De mond geniet van gul rood fruit, mooi omlijst door aroma’s van zoethout en mint. Zindert lang na.

Finca Negra Carmenère
Het  bouquet biedt krachtige aroma’s van pruimedanten, cacao en een snufje koffie. De smaak is gul, sappig, mondvullend. In de finale blijven de exotische aroma’s lang beklijven.

Finca Negra Merlot
Aanlokkelijk bouquet met geuren van kersen en vanille van het eikenhout. In de mond ontvouwt zich weelderig fruit (kersen, bramen) aangevuld met een hint van eikenhout. Mooi finale.

Finca Negra Syrah
Uitbundige geur met impressies van klein zwart fruit, viooltjes en rode bessen. De smaak is expressief, vol en zacht met vanilletonen door de houtopvoeding.

Finca Negra Syrah-Viognier
Verleidelijke aroma’s van rood fruit krijgen ondersteuning van bloemige tonen van de viognier. De volle en sappige smaak heeft een hint van chocolade. Zachte tannines en een mooie, lange afdronk.

 
 
Picture