«Terug naar overzicht

Proeza en Hahn – Best uit de test van Hubrecht Duijker

Picture 04-10-2019

Hubrecht Duijker heeft 2 van de wijnen van Jean Arnaud uitgeroepen als BEST UIT DE TEST voor oktober.

Zijn mening, waar wij het natuurlijk volledig mee eens zijn, zie je hieronder:

Proeza Arinto-Chardonnay 2018

Vinho Regional Península de Setúbal
Ze verschijnen hier steeds vaker, wijnen van het Schiereiland Setúbal, even bezuiden Lissabon. Hun aantrekkelijk prijsprestatie is daar mede debet aan. Een belangrijke speler ter plekke, al 95 jaar, is Casa Ermelinda Freitas. Dat geleid wordt door Leonor Freitas (foto) die het bedrijf van haar moeder overnam en het bezit aan wijngaarden vergrootte van 60 naar 315 hectare. Een leuke witte Vinho Regional Península Setúbal die (de in eigen land geridderde) Leonor creëerde, is de Proeza van arinto en chardonnay. Het is een behoorlijk volle wijn, eerder notig dan fruitig en bestemd om zowel wit vlees als bijvoorbeeld kalkoen te begeleiden.Voor de vakhandel is deze wijn verkrijgbaar via Jean Arnaud Wijncom. Voor particulieren bij o.a. www.jeanarnaudwijnkoperij.nl.

Hahn GSM 2016

Central Coast
Veertig jaar geleden verhuisde een Zwitsers echtpaar, Nicolaus (‘Nicky’, overleed in 2018 op 81-jarige leeftijd) en Gaby Hahn, naar Californië om daar wijnbouwers te worden. Ze werkten heel hard, investeerden veel, o.a. door veel pinot noir aan te planten, en besteedden de nodig energie aan de wettelijke erkenning van Santa Lucia Highlands, de relatief koele streek tussen San Francisco en het zuidelijker Monterey.

In 2007 nam zoon Philip de leiding over het nu 263 hectare bestrijkende wijngoed. Behalve Bourgondische gestijlde wijnen produceert Hahn een rode Rhôneachtige, de GSM. Een vatgelagerde melange van ruim 70 procent grenache met kleinere delen syrah en mourvèdre. Mild fruit, zoals van dadels, markeert samen met roosteraroma’s de vlezige, zeer krachtige smaak waarin de Californische zon aangenaam gevangen werd. Voor de vakhandel is deze wijn verkrijgbaar via Jean Arnaud Wijncom. Voor particulieren bij o.a. www.jeanarnaudwijnkoperij.nl.

 
Picture