«Terug naar overzicht

De Grendel Zuid-Afrika veelvuldig in de prijzen!

31-08-2015

Het Zuid-Afrikaanse wijnhuis De Grendel valt regelmatig in de prijzen. Dit is ongetwijfeld mede te danken aan het zeer bevlogen en ambitieuze team aangevoerd door Charles Hopkins (cellar master) en Elzette du Preez (winemaker).

Charles Hopkins is de cellar master van De Grendel en een van Zuid-Afrika’s meest befaamde wijnmakers. Hij is tevens een van de 36 leden van het Cape Winemakers Gilde. Hij sleepte met zijn wijnen vele prijzen en onderscheidingen in de wacht. Charles studeerde  Cellar Technology aan het Elsenburg Agricultural College. Voor dat hij het team van De Grendel kwam versterken, werkte hij in Californië, in zijn geliefde Bordeaux en bij enkele bekende Zuid-Afrikaanse wijnbedrijven.

Elzette du Preez werkte zo’n zeven jaar bij een bekend Zuid-Afrikaans wijndomein in de marketing en in de kelders. Daarna behaalde ze haar kwalificaties als wijnmaker aan het Elsenburg Agricultural College in Stellenbosch. In 2005 ontving zij zowel de Dux Student Award voor keldertechnologie als het Elsenburg Dux Diploma. Ze deed internationale ervaring op in Californië, in befaamde Franse wijngebieden en in Marlborough(Nieuw-Zeeland) waar ze zicht toelegde op sauvignon blanc en pinot noir.

 Een samenvatting van de prijzen en eervolle vermeldingen:
Sauvignon Blanc 2013: Platter’s 4 stars
Sauvignon Blanc Koetshuis 2013: Platter’s 4,5 stars, Trophy Vitis Vinifera Awards, Double Gold Veritas
Rubaiyat 2008: Platter’s 4 stars
Shiraz 2013: Gold Michelangelo International Wine Awards, Gold Vitis Vinifera Awards, Gold Sakura Japan Women’s Wine Awards
Rosé 2014: Gold Vitis Vinifera Awards

 
Picture