Picture

Hoe het ooit begon

Vanuit het ouderlijk bedrijf, een Tilburgse wijn- en delicatessenzaak, richt Joop van de Kant samen met zijn vader, in 1964 zijn wijnhandel op; oorspronkelijk onder de naam De Wijnhal NV. Tien jaar later omgedoopt tot Jean Arnaud Wijncom. BV. De naam Jean Arnaud vloeit voort uit de familietraditie om steeds de oudste zoon uit het gezin te vernoemen naar de grootvader. Zo ontstond de Frans klinkende naam Jean Arnaud uit de voornamen Johannes en Arnoldus.

In eerste 14 jaar van haar bestaan concentreert Jean Arnaud zich op de levering aan wijn- en delicatessenzaken. Vanaf 1978 zijn de wijnen van Jean Arnaud in toenemende mate ook te vinden in de schappen van supermarkten. In dat jaar kiest supermarktconcern Sperwer Nationaal voor de Franse en Spaanse wijnen van Jean Arnaud. Op dit moment behoren o.a. de retailketens van PLUS, Spar, MCD, Dirck III, Poiesz en Vomar tot onze afnemers.

Jean Arnaud stond en staat voor vernieuwing: als een van de eersten brachten wij destijds de Beaujolais Primeur naar Nederland. Veel later introduceerden wij bijvoorbeeld de wijnen uit Moldavië en Chili in Nederland.

Sinds de oprichting verruilt Jean Arnaud haar kantoor twee keer voor een grotere huisvesting, om tenslotte terecht te komen in het huidige pand aan de Orionstraat 30 in Tilburg. Hier zag Joop van de Kant niet alleen kans om de wijnhandel onder te brengen, maar ook het wijnmuseum Maison du Vin te realiseren. Van 1983 tot 2001 bezochten vele duizenden belangstellenden dit educatieve, unieke en sfeervolle Franse dorpsstraatje gebouwd van authentieke materialen.