« Overzicht wijnhuizen
Picture

Les Romains Vignes des Deux Soleils

  • Picture Les Romains Rouge
  • Picture Les Romains Blanc
  • Picture Les Romains Rosé
  • Picture Cuvée Réservée

Les Romains

De wijngaarden van Vignes des Deux Soleils liggen op het drooggevallen eiland La Clape voor de kust van Narbonne in het zuiden van Frankrijk. De wijngaarden genieten hier van een dubbele energievoorziening. Overdag schijnt de zon op de druiven en op de witte keien die het licht reflecteren op de wijnstokken en de warmte absorberen. ’s Nachts geven deze warme stenen de weldadige warmte af aan de druiven, die hierdoor tweemaal van de zonne-energie profiteren, vandaar de naam Vignes des Deux Soleils. Vooral de syrah- en de merlot-druif gedijen goed in dit type wijngaard. Vignes des Deux Soleils maakt een reeks prachtige kwaliteitswijnen van verschillende druivenrassen.

De meest aantrekkelijke en soepele cuvée is misschien wel Les Romains, o.a. gemaakt van merlot en cabernet sauvignon. Met zijn smaakprofiel van een grote wijn uit Pomerol lost deze wijn voor échte wijngenieters, de hoogste belofte in.

Imperium dankt zijn naam aan de Romeinse overheersing. In deze regio is ‘la voie Romaine d’Aquitaine’ (de oude Romeinse verbindingsweg van Narbonne naar Bordeaux) nog immer een stille getuige van het destijds grootse Romeinse rijk. De wijn is gemaakt van 60% syrah en 40% grenache.

Het gedeelte cabernet sauvignon druiven van de Cuvée Réservée zijn afkomstig uit een klein perceeltje wat in 2002 binnen de Les Romains wijngaard is aangeplant. De wijnmakers van Les Deux Soleils waagden zich aan deze nieuwe investering als tegenhanger van hun succesvolle, merlot gedomineerde wijn, met name bedoeld voor de Franse toprestaurants. In Nederland echter gewoon in de winkel te koop – voor de liefhebber.

Les Mattes is de nieuwste creatie van Frédérique Quermel, die sinds de oogst 2001 de wijnmaker is van Domaines des Deux Soleils. Deze  topwijn wordt gewonnen uit de beste druiven cabernet sauvignon en merlot van oude wijnstokken. De stokken staan op een steile helling in een schilderachtige vallei, even boven de stad Montpellier.

 

Bezoek website
 
 
Picture