Home » Nieuws » Wijnen van Jean Arnaud in the picture

Forstreiter Grüner Veltliner Alte Reben

Wat haal je in huis met een Grüner Veltliner? Juist ja, Oostenrijk. Laat Jean Arnaud nu net zijn gestart met ons nieuwe wijnhuis Forstreiter. Een uitnodiging van Winelife om een Grüner Veltliner in te sturen voor de special kon Jean Arnaud natuurlijk niet laten ligggen. Magda van der Rijst en Cees van Casteren hebben er 21 geselecteerd. En daar zat ook de Forstreiter Grüner Veltliner Alte Reben van Jean Arnaud bij. Lees hier de beschrijving >>>


Viña Cobos (by Paul Hobbs) - Cocodrilo Chardonnay

In augustus weer een noemenswaardige vermelding van Hubrecht Duijker over deze toonaangevende wijnmaker Paul Hobbs. Jean Arnaud Citeert:

Mendoza
Na zijn wijntechnische studies en na gewerkt te hebben voor Robert Mondavi startte Paul Hobbs (links) een aantal eigen bedrijven in eigen land en elders. Viña Cobos bijvoorbeeld in het Argentijnse Mendoza. Een wijngoed dat inmiddels, de eerste oogst was die van 1999, vijf merklijnen voert, waaronder Cocodrilo. De op zware fles gebottelde Chardonnay 2018 is ook zwaar qua alcohol, 14,5 procent, maar die verkeert keurig in balans met frisse elementen en de stevige structuur. Het fruit is tegelijk citrusachtig en tropisch. Goed gezelschap voor  Cocodrilo zouden o.a. gevogelte en kalfsvlees zijn.

Nieuwsgierig waar deze Cocodrilo Chardonnay te koop is, check onze pagina "Waar te koop">>>

<bron /www.hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine>


Oak Ridge Winery - Into Zin Zinfandel

In juli 2020 uitgeroepen tot best uit de Test door Hubrecht Duijker in zijn maandmagazine! Jean Arnaud Citeert:

Het oudste nog opererende wijnbedrijf in Lodi (centraal Californië) is de Oak Ridge Winery. Deze behoort aan twee families en beschikt over een ontzagwekkende 1425 hectare wijngaarden. Een van de vele hiervan vervaardigde wijnen is de Into Zinfandel. Geen wonder, de blauwe, zeer Californische zinfandel is al sinds jaar en dag Lodi’s grote specialiteit. De plaats Lodi noemt zichzelf ook the Zinfandel capital of the world. Wat kunt verwachten van de Into 2016? Rijpheid uiteraard, maar ook een anders-dan-andere smaak, met donkere kruidige tonen, lichtzoet fruit richting bessen, dadels en vijgen, veel sap en soepelheid, en een bovendien stevige structuur. 

<bron /www.hubrechtduijker.com/actueel-maandmagazine>

Onze klanten zitten door heel Nederland, check onze pagina "Waar te koop">>>


Tenuta Rapitalà - geselecteerd door Perswijn

In Perswijn 02-2020 geselecteerd door de proevers!
Dat is natuurlijk waar het team van Jean Arnaud helemaal achter staat! 

Hieronder de mening van het team van Perswijn:

"Op Sicilië wordt graag in het groot gedacht. Tenuta Rapitalà bijvoorbeeld omvat maar liefst 225 hectare, in de omgeving van Camporeale en Alcamo, direct ten zuidwesten van Palermo. Een sterk heuvelachtig gebied met wijngaarden op een hoogte van 300 tot 600 meter. Tenuta Rapitalà - naar het Arabische Rabidh-Allah (rivier an Allah) - wordt geleid door Laurent Bernard de la Gatinais, zoon van de Fransman Hugues Bernard Comte de la Gatinais. Die bouwde samne met zijn vrouw Gigi Guarrasi uit Palerma het domein vanaf 1968 op uit een door een aardbeving verwoeste ruïne. Niet gek gedaan. Dankzij de hogere wijngaarden is het bedrijf is staat een Grillo te maken met spanning en mooi fruit, met peer en perzik; breed en sappig; met milde zuren; complex en elegant".

(bron: Perswijn februari 2020).  Onze klanten zitten door heel Nederland, check onze pagina "Waar te koop">>>