Ons bedrijf Jean Arnaud | Wijnimport

Hoe het ooit begon

Vanuit het ouderlijk bedrijf, een Tilburgse wijn- en delicatessenzaak, richt Joop van de Kant samen met zijn vader, in 1964 zijn wijnhandel op; oorspronkelijk onder de naam De Wijnhal NV. Tien jaar later omgedoopt tot Jean Arnaud Wijncom. BV. De naam Jean Arnaud vloeit voort uit de familietraditie om steeds de oudste zoon uit het gezin te vernoemen naar de grootvader. Zo ontstond de Frans klinkende naam Jean Arnaud uit de voornamen Johannes en Arnoldus.

Wijnimporteur

In eerste 14 jaar van haar bestaan concentreert wijngroothandel Jean Arnaud zich op de levering aan wijn- en delicatessenzaken. Vanaf 1978 zijn de wijnen van Jean Arnaud in toenemende mate ook te vinden in de schappen van supermarkten. In dat jaar kiest supermarktconcern Sperwer Nationaal voor de Franse en Spaanse wijnen van Jean Arnaud. Op dit moment behoren o.a. de retailketens van Poiesz, Vomar en Boon tot onze afnemers. Ook importeert Jean Arnaud wijn voor de groothandel.

Wijnvernieuwer

Jean Arnaud stond en staat voor vernieuwing: Wist u dat Jean Arnaud als één van de eersten Beaujolais Primeur in Nederland introduceerden. Veel later lieten wij u kennis maken met wijnen uit Moldavië en Chili. Hoewel dit al enige tijd geleden is is dit kenmerkend voor Jean Arnaud. Als wijnimporteur zoekt Jean Arnaud naar de trends. Dat heeft dan weer geresulteerd in een prachtige collectie wijnen uit California. En ook nee zeggen tegen wijntrends hoort daarbij. We moeten er natuurlijk wel in geloven.  Als wijngroothandel voorziet Jean Arnaud de vakhandel van de leukste en nieuwe wijnhuizen die er zijn. Wel altijd te bezoeken door de eindgebruiker, want hoe leuk is het om een wijnhuis te kunnen bezoeken in de vakantie. Bij Jean Arnaud letten we daarop.
Voormalig wijnmuseum

Sinds de oprichting verruilt wijnimporteur Jean Arnaud haar kantoor twee keer voor een grotere huisvesting, om tenslotte terecht te komen in het huidige pand aan de Orionstraat 30 in Tilburg. Hier zag Joop van de Kant niet alleen kans om de wijnhandel onder te brengen, maar ook het wijnmuseum Maison du Vin te realiseren. Van 1983 tot 2001 bezochten vele duizenden belangstellenden dit educatieve, unieke en sfeervolle Franse dorpsstraatje gebouwd van authentieke materialen. Maison du Vin levert nu wijnen aan particuliere klanten. (www.maisonduvin.nl)