Filosofie

Goed geïnformeerd

Zorgvuldige inkoop is de basis voor succesvolle verkoop. De wijnliefhebber van tegenwoordig is goed geïnformeerd! Terecht is het een kritische consument die steeds een afweging maakt tussen de gevraagde prijs en de geboden kwaliteit. Met deze wetenschap moet Jean Arnaud als vooraanstaande wijnimporteur goed weten wat er in de markt van wijn te koop is en wat de trends zijn in de wijn wereld.

 

 

Actief wijn inkopen

Daarom voert Jean Arnaud een actief inkoopbeleid. Lezen, reizen, beurzen bezoeken, producenten ontvangen, vergelijken en luisteren naar de klant. Wijnimport is een voortdurend proces van zoeken, afwegen en beslissen. Want uiteindelijk worden onze wijnen beoordeeld door degene voor wie alles werd gedaan: de wijnliefhebber. Alleen zijn of haar oordeel is bepalend voor het succes van onze strenge selecties. Dat Jean Arnaud hier al sinds 1964 mee bezig is en als importeur niet weg te denken is, is een voordeel voor u als klant. 

Wijn als proces

Wijn inkopen is natuurlijk een gewoon zakelijk proces. Is de koop eenmaal gesloten dan volgt een zorgvuldig proces van vervoer, opslag en distributie naar onze afnemers. Het zijn allemaal onderdelen van nauwgezette procedures in samenspraak met onze logistieke partners. In een goed verzorgde en geklimatiseerde loods worden de wijnen opgeslagen. Het hele logistieke traject kent een hoge automatiseringsgraad. Weinig romantisch, doch absoluut noodzakelijk in het belang van een uitstekende service aan onze afnemersgroepen. Want de bestelde wijnen correct en tijdig afleveren aan onze verkooppunten vinden wij vanzelfsprekend en noodzakelijk.

Natuurproduct

Wijn is en blijft een natuurproduct. Hoewel Jean Arnaud als wijnimporteur streeft naar kwaliteitswijnen en gelijkblijvende kwaliteit is dit natuurlijk niet altijd te garanderen. Zeker niet in het geval van de klimaatverandering die alom aanwezig is. Dit heeft zeker invloed op alle wijnen. De wijninkopers van Jean Arnaud proberen daarom elke oogstjaarwissel van te voren geproefd te hebben. Dit voorkomt verrassingen.

Samenwerken

De filosofie van Jean Arnaud is samenwerking. Samenwerking met afnemers, maar ook samenwerking met wijnproducenten. Met veel van onze leveranciers hebben wij een hechte band opgebouwd. Een aantal daarvan doet al zaken met Jean Arnaud sinds de oprichting in 1964. Kijk eens naar onze wijnhuizen.

Ons credo:

Een door wijnimporteur Jean Arnaud geselecteerde wijn moet de beste zijn in een proeverij met vergelijkbare wijnen, maar mag nooit te duur zijn!