Home » Ons bedrijf » Filosofie

Filosofie

Goed geïnformeerd

Zorgvuldige inkoop is de basis voor succesvolle verkoop. De wijnliefhebber van tegenwoordig is goed geïnformeerd! Terecht is het een kritische consument die steeds een afweging maakt tussen de gevraagde prijs en de geboden kwaliteit. Met deze wetenschap moeten de wijninkopers van Jean Arnaud steeds op examen. Daarom voeren wij een actief inkoopbeleid. Lezen, reizen, beurzen bezoeken, producenten ontvangen, vergelijken en luisteren naar consumenten. Een voortdurend proces van zoeken, afwegen en beslissen. Want uiteindelijk worden onze wijnen beoordeeld door degene voor wie alles werd gedaan: de wijnliefhebber. Alleen zijn of haar oordeel is bepalend voor het succes van onze strenge selecties.

 

Is de koop eenmaal gesloten dan volgt een zorgvuldig proces van vervoer, opslag en distributie naar onze afnemers. Het zijn allemaal onderdelen van nauwgezette procedures in samenspraak met onze logistieke partners. In een goed verzorgde en geklimatiseerde loods worden de wijnen opgeslagen. Het hele logistieke traject kent een hoge automatiseringsgraad. Weinig romantisch, doch absoluut noodzakelijk in het belang van een uitstekende service aan onze afnemersgroepen. Want de bestelde wijnen correct en tijdig afleveren aan onze verkooppunten vinden wij vanzelfsprekend.

Samenwerken

De filosofie van Jean Arnaud is samenwerking. Samenwerking met afnemers, maar ook samenwerking met wijnproducenten. Met veel van onze leveranciers hebben wij een hechte band opgebouwd. Een aantal daarvan doet al zaken met Jean Arnaud sinds de oprichting in 1964.

Ons credo:

Een door ons geselecteerde wijn moet de beste zijn in een proeverij met vergelijkbare wijnen, maar mag nooit te duur zijn!