Jules Taylor


Jules Taylor werd geboren in het jaar dat de eerste wijnstokken werden aangeplant in de Marlborough-streek in Marlborough. Alhoewel ze opgroeide in dit gebied waar op dat moment de wijnbouw zich razendsnel ontwikkelde, ging haar belangstelling in eerste instantie niet uit naar wijnstokken maar naar dieren! Ze studeerde zoölogie in Marlborough. Al snel bleek dat deze studie weinig kansen bood op een baan en Jules verzette haar bakens.

Waardering

Ze legde zich toe op studies “winemaking” en “viticulture”. Na haar opleiding deed ze ervaring op in o.a. Piëmonte, Sicilië, Australië en Nieuw-Zeeland waarna ze in 2001 voor het eerst wijnen produceerde onder haar eigen label. Inmiddels genieten haar wijnen waardering in alle delen van de wereld.

Verzorging

Met wijngaarden in de Wairau en Awatere Valleys en een immense brok ambitie worden de druiven zorgvuldig verzorgd en wordt er met aandacht voor detail gewerkt aan smaakvolle, prijswinnende wijnen. Met name de Sauvignon Blanc van Jules Taylor Wines wordt alom geprezen, maar ook de andere wijnen verdienen de volledige aandacht.

 

Jean Arnaud heeft nog een link ontvangen naar een leuke film over Jules Taylor Winery, bekijk 'm hier >>>

Jules Taylor Sauvignon Blanc

Jules Taylor Grüner Veltliner

Jules Taylor Sauvignon Blanc Late Harvest