Becksteiner Winzer


Tauberfranken

Wijnbouw is al eeuwenlang diep geworteld in de Tauber-vallei; Bewijzen van van wijngaarden uit de jaren 803 en 817 bewijzen dit. Geen wonder dat onze zonovergoten zuid- en zuidwesthellingen, de koele nachten en mineraalrijke kalksteenbodems de beste voorwaarden zijn voor goede wijn. Ervaren wijnmakers en keldermeesters, die gepassioneerd zijn door wat ze doen, zorgen ervoor dat wijnen van topkwaliteit worden geproduceerd in Beckstein.

Gebied

Tauberfranken is het noordelijkste deel van het wijngebied van Baden. Historisch gezien maakte Tauberfranken deel uit van Franken. Daarom worden er wijnen gebotteld in de Frankische Bocksbeutel (platte, korte fles). Het assortiment omvat typische Frankische, Baden- en Tauber-Frankische druivensoorten zoals Müller-Thurgau , maar ook andere rassen zoals zwarte Riesling, Pinot Noir en Chardonnay. De belangrijkste individuele locaties zijn Becksteiner Kirchberg, Gerlachsheimer Herrenberg, Marbacher Frankenberg en Dittwarer Ölkuchen. Hier groeien onder andere de druiven van het premium wijnmerk KILIAN.

Klimaat

Naast de ligging en passie van de wijnboeren, speelt het klimaat ook een cruciale rol in de kwaliteit van de wijnen. Trauberfranken profiteert van vele uren zon per dag en koele nachten. Daarbij komen meestal milde en vrij droge herfstmaanden. Hierdoor kunnen de druiven lang aan de wijnstokken rijpen, maar behouden ze hun aangename zuurgraad. Dit geeft de wijnen onderscheidende aroma's van vers fruit en een meerlagig boeket. De bodem van kalkstenen slaan de warmte van de zon op en geven deze door aan de wijnstokken in de koele avonduren. Daarnaast is de bodem ook rijk aan mineralen die de wijnen hun onderscheidend karakter geven. Daarom beschrijft Becksteiner Winzer trots het uitgebreide assortiment in één zin:

“Zo smaakt Tauberfranken”

Becksteiner Winzer Müller-Thurgau

Licht geel van kleur. In zowel de geur als de smaak fris, mooie zuren en bomvol wit fruit. Lekkere frisse dorstlesser!

Becksteiner Winzer Riesling

De kleur is geel/groen. Deze droge Riesling is sappig en fruitig. Een wijn die veel plezier geeft en fris is.

Becksteiner Winzer -

Kilian Riesling Kabinett Trocken

Met delicate perzik- en limoengeuren in de neus en een stijlvol aroma. 

Becksteiner Winzer -
Kilian Grauer Burgunder

Fris geel van kleur en een schitterende geur van peer, ananas en citrusvruchten. Rijk aan finesse, delicaat pittig met een mooie finish.

Becksteiner Winzer -
Kilian Spätburgunder

De intense kersenrode kleur luidt de aroma's van rood fruit in. Een mooi bouquet en kenmerkende tannines maken deze spätburgunder expressief.