Champagne Charles Mignon 


Een echt familiebedrijf, opgericht door Bruno en Laurence Mignon, maar inmiddels spelen de "kinderen" Manon en Guillaum niet meer in de kelders, maar nemen volop deel aan het leven van Champagne Charles Mignon. 

De vallei de la Marne wijngaard loopt langs de Côte des Blancs, bekend om de kwaliteit van de Chardonnay.  Champagne Charles Mignon heeft alle wijngaarden in het hart van Chouilly. De specifieke Mignon stijl zorgt voor een perfecte balans tussen rijke smaak van Pinot en de elegantie van de Chardonnay. Daarom vind je de kwaliteit en de geschiedenis terug in de cuvées.

De champagnes van Charles Mignon bij Jean Arnaud


Charles Mignon Colors collection

Super feestelijke champagne in de meest trendy kleuren. Bij Jean Arnaud vinden we deze moderne champagne vooral heel feestelijk, kleurrijk én van topkwaliteit. Deze colors collection bevat 9 unieke tinten die in een gelimiteerde en genummerde oplage (3.000 stuks) zijn gemaakt.

De champagne 
Deze blend van 1/3pinot noir, 1/3e chardonnay en 1/3e meunier en 35% reserve wijn is met ultieme precisie gemaakt. Rijping van 18 tot 24 maanden rijping in de kelders van Mignon bij een constante temperatuur van 12°C. Dosage van deze brut champagne is 8,5 gram per liter. Dit resulteert in een elegante champagne met rijke tonen van toast, abrikoos en pruim. De mousse is zeer fijn en de afdronk zacht en fruitig. 


Champagne André Legrand Brut

Charles Mignon Premium Réserve

Charles Mignon Premier Cru

Charles Mignon Brut Blanc de Blancs

Charles Mignon Cuvée Comte de Marne Brut Grand Cru

Meer informatie over onze champagnes? Dan neem contact met ons op