Domaine Tariquet


Le Tariquet is een echt familiebedrijf. Allereerst door Hélène en Pierre Grassa, die de traditie begonnen met hun liefde voor fijne Armagnac. Vervolgens werd het stokje overgenomen door hun kinderen Maité en Yves, beiden fervente wijnmakers.

Derde generatie

Inmiddels staat de derde generatie wijnbouwers van de familie aan het roer. Samen beheren en koesteren zij het landgoed Tariquet. Dit doen zij altijd met het oog op de toekomst en met respect voor de historie. De witte wijnen van Tariquet hebben, net als de Armagnac, internationale bekendheid.

Toewijding en respect

Je kunt wel stellen dat het succes van Tariquet simpelweg het resultaat is van hard werken. Met toewijding en respect voor de wijnstokken en de wijnen. De essentie van de kwaliteit van de wijnen van Tariquet is echt volledig toe te schrijven aan de bodem en het gematigde klimaat. Daarnaast wordt door de deskundigheid van de wijnmaker (Yves Grassa) optimaal gebruik gemaakt van deze omstandigheden. Met als resultaat witte wijnen die gekenmerkt worden door een frisse finesse en fruitige elegantie.

Tariquet Blanc Classic 

Blend van Ugni blanc, Colombard, Sauvignon, Gros Manseng

Tariquet Sauvignon Blanc


Wijn kopen van Domaine Tariquet? Stuur Jean Arnaud een bericht via onderstaand contactformulier. Bellen kan ook! Het Jean Arnaud team is bereikbaar op telefoonnummer 013 - 584 12 15.