Het verhaal achter vignes deux soleils en de Les Romains wijnen

Gepassioneerde wijnmakers

Sluit je ogen en stel je voor: in het hart van de Languedoc bewapenen twee gepassioneerde wijnmakers zich met hun vijf ontwaakte zintuigen en gaan op zoek naar de beste druiven. De cicaden zingen, de lucht is heet, de zon schijnt. Op de paden van wit kalksteen volgen Bruno en Damien de Via Domitia: de oudste weg in Frankrijk getrokken door de Romeinen uit 118 voor Christus. Prachtige vergezichten vertellen de verhalen van gezinnen rond een glas wijn: Pays d'Oc is een wijngaard van veroveraars en bouwers. Aan het einde van de jaren zestig verkregen de wijnmakers het land en startten zij met het planten van de wijnstokken. En in het hart van deze rotsachtige percelen, versierd met tijm en rozemarijn, hebben Bruno en Damien hun favoriete druiven geselecteerd om hier de prachtige Les Romains wijnen te maken.

Samenwerking

De twee wijnmakers achter de wijnen van Les Romains Vignes Des Deux Soleils zijn gepassioneerd door de natuur, Bruno Le Breton en Damien Michel. Twintig jaar lang hebben ze samengewerkt om de 'alledaagse Grand Cru' te creëren. Grote avonturiers, ze proefden en werkten samen met de beste wijnmakers in Nieuw-Zeeland, Argentinië, Toscane en Californië. Op zoek naar de zeldzame parel om hun 'dagelijkse Grand Cru' te bereiken. Tijdens hun reis door Via Domitia ontmoeten Bruno en Damien hun wijnbouwvrienden. De gemeenschappelijke passie voor de wijngaard en het respect voor het kreupelhout is terug te vinden in elk van de wijnjaren van Les Romains wijnen van de Vignes Des Deux Soleils. In de loop der jaren zijn er veel partnerschappen gevormd, wijnstokken geselecteerd, wijnen ontwikkeld, allemaal met de sterke identiteit van de mediterraanse zon. Hierdoor zijn de Les Romains wijnen zeer populair en succesvol, en daarnaast nog belangrijker, fantastisch om te drinken.
Fenomeen

De 'Deux-Soleils' roept de rotsen van witte kalksteen op die gevonden zijn op  de open plekken tussen het kreupelhout. Ze veroorzaken zo'n intens fenomeen door overdag de zon te reflecteren en deze door deze warmte 's nachts terug te geven aan de druiven. Vandaar het gezegde dat ze' tussen twee zonnen 'rijpen. Dit zeer speciale kenmerk wordt gevolgd door andere kenmerken om het beste fruit te selecteren:
• Beperkte opbrengst ongeveer 50 hectoliter per hectare
• Respect voor het milieu
• Respect voor  erfgoed en biodiversiteit
• Trouw aan de wijnstok

Klimaat

Het mediterrane klimaat van het hoogste niveau, genuanceerd door de uitlopers van de Cevennen, die de wolken tegenhouden en de bodem in staat stellen een intense instroom van water te ontvangen in de herfst en winter. In de zomer laten de zwoele nachten de wijnstok rusten in perfecte balans met de omringende vegetatie zodat de beste aroma's en smaken behouden blijven.

Bodem

Oligoceen kalksteen, ontplofte kalksteen, klei en kalksteen

De filosofie

Behoud de rijkdom van biodiversiteit, voor wijnen met het karakter van de garrigue. Dit is het credo van beide wijnmakers om de 'alledaagse Grand Cru' te ontwikkelen. Ze richten hun aandacht op Cabernet Sauvignon en Merlot, evenals Syrah en Grenache. Deze druivensoorten bieden royale melanges met zachte tannines en optimale fruitrijping: een echte garrigue wijn! De lange gisting van 4 tot 5 weken voor rode wijnen wordt gevolgd door een gedeeltelijke rijping in vaten variërend van 10 tot 18 maanden. Elk vintage Les Romains weerspiegelt de historische streek van het mediterrane kreupelhout. Sterke waarden van respect, verantwoordelijkheid, plezier en delen, geven richting aan de filosofie van Bruno en Damien. Bij hun benadering van duurzame ontwikkeling, wordt elke keuze bij de ontwikkeling van hun 'dagelijkse Grand Cru' gemeten aan de hand van de maatschappelijke, ecologische en economische impact.

Vignes Des Deux Soleils is een verhaal van ontmoetingen, uitwisseling en vriendschap. Elk van de cuvées Les Romains weerspiegelt de passie van alle medewerkers die deelnemen aan de ontwikkeling van deze unieke cuvées.