Bigi Orvieto


In het groene hart van Italië

In 1880 richtte Luigi Bigi zijn wijnhuis op in Umbrië; het groene hart van Italië.  Het wijnhuis was eerst gesitueerd in een voormalig Franciscan klooster in Orvieto genaamd ‘La Trinita’. Tegenwoordig is het grootste deel van de productiefaciliteiten verplaatst naar een moderne locatie in Ponte Giulio, net buiten Orvieto. Bigi mag vandaag de dag tot één van Umbrië’s meest vooraanstaande wijnmakers gerekend worden.

Oorspronkelijk wijnbouwgebied

Bigi beschikt over bijna 200 hectare wijngaarden in het oorspronkelijke wijnbouwgebied van Orvieto, de classico. Het grootste deel van de wijnen zijn wit (ongeveer 70%) terwijl juist de rode wijnen ook zeker het vernoemen waard zijn.

Francesco Bardi is bij Bigi de meester wijnmaker; zijn Vipra wijnen, witte Orvieto Torricella en rode Umbria Tamante zijn overheerlijk. Deze man ziet kans om zijn wijnen steeds meer elan en finesse te geven; elke oogst weer. Het zijn kerngezonde wijnen met een subliem zuivere smaak – fantastisch mooi! Tachtig procent van alle wijnen van Bigi vinden trouwens hun weg naar Rome; zowel zijn Orvieto Torricella als zijn rode Umbria Tamante schitteren op de wijnkaarten van ruim vierhonderd Romaanse restaurants en trattoria’s(!). Wij kunnen gelukkig elk jaar weer een beperkte allocatie onderhandelen en exclusief aanbieden in Nederland.

Bigi Vipra Bianca

Bigi Vipra Rosato

Bigi Vipra Rossa

Bigi Sartiano

Bigi Orvieto Torricella