Cantina del Castello - Soave & Valpolicella


Ontdek Soave

Cantina del Castello ligt in Soave langs de hoofdstraat in het hart van het middeleeuwse dorp. De stad, omringd door de muren van het majestueuze kasteel, staat bekend om de productie van kwaliteitswijnen. 

Wijnbouw 

De wijnen die Cantina del Castello produceert zijn typisch voor het terroir en bezitten de kenmerken van Soave. Sinds zijn ontstaan heeft Cantina del Castello ook rode wijnen uit Valpolicella geproduceerd, zoals Amarone en Ripasso. 

 

De wijngaard

Op de heuvels van Soave Classico groeien Garganega en Trebbiano, de twee belangrijkste druivensoorten van het gebied, die hun wortels hebben in de vulkanische bodem. Van snoeien tot oogsten het is een lange en prachtige samenwerking tussen natuur en vakmanschap. De wijngaard, zo'n twaalf hectare op de heuvels, is duurzaam en het werk wordt uitsluitend met de hand gedaan.

Monte Pressoni

In dit gebied zijn er aanzienlijke hoogteverschillen, de grond is kleiachtig met basalt, kalkhoudend en zwak alkalisch. De selectie van de beste druiven die hier door Cantina del Castello worden verbouwd, maken Soave Classico Pressoni, een wijn die sterk verbonden is met de wijn traditie van de Soave. Door zowel de groeiomstandigheden als het vinificatieproces heeft deze wijn ook jong al een ontwikkelde en volle smaak. Echter zal deze wijn zich prachtig verder ontwikkelen als hij in de fles mag rijpen.

Valpolicella

In het Valpolicella-gebied bevinden de oude rijen wijnstokken zich ongeveer driehonderd meter boven de zeespiegel en worden ze verbouwd met de oude methode van Pergola Veronese. Het terrein en de bodem geven de druiven een geweldige body en structuur, perfect voor het rijpen van rode wijnen zoals Ripasso della Valpolicella en Amarone.

Cantina del Castello is een wijnmakerij die bestaat uit mensen die gepassioneerd zijn door het gebied van de wijngaarden en wijn. De historische kelder, gelegen binnen de stadsmuren van het kasteel van Soave, is het hart van de wijnmakerij, die werkt met respect voor de tradities en de kenmerken van de wijnen.

De wijnen van Cantina del Castello bij Jean Arnaud

Castello Soave

Pressoni Soave

Recioto di Soave 37,5 cl


Valpolicalla

Valpolicalla Ripasso

Amarone del Valpolicella