Ja'nare - wijn uit Campania


EEN ENSEMBLE VAN TERROIRS VOOR EEN HARMONIE VAN SMAKEN

De Alfabeto-lijn omvat wijnen die afkomstig zijn van de selectie van de wijngaarden verspreid over de verschillende terroirs van het landgoed Janare. Net als bij een dirigent die z’n best doet om absolute harmonie in het geheel te garanderen, bestaat het werk hier uit het selecteren van de beste druiven van verschillende bodems, microklimaten, uit elke wijnoogst, zodat het resultaat onfeilbare constantheid van karakter en kwaliteit is, vanuit deze vallei altijd gegarandeerd.

 

De wijnen van Ja'nare bij Jean Arnaud

Ja'nare Falanghina Benevento IGP

Ja'nare Falanghina DOC

Ja'nare Coda di Volpa

Ja'nare Greco


Ja'nare Aglianico Benevento IGP

Ja'nare Aglianico DOC

Oorsprong Ja'nare wijnen

Deze wijnen vinden zijn oorsprong in het land van de Samnieten, onvermoeibare en vasthoudende boeren. In Santa Lucia di Guardia Sanframondi, in de provincie Benevento, in de Telesina-vallei, vormt de teelt van wijngaarden een harmonieus landschap. Tussen de Matese-bergen en de berg Taburno, in de regio Sannio, vindt u de echte wijnbouwmotor van Campania.

Vanaf de valleibodem van de Calore-rivier, naar de terrassen en mergel-afvlakkingen, vulkanisch gesteente vinden we de geboortegrond van Ja’nare. Volgens de mythe mysterieuze wezens van de wind en dragers van een aangeboren wijsheid. Waarschijnlijk waren het de vrouwen van deze regio, die vrij en onafhankelijk waren. Aan hen zijn deze wijnen opgedragen. Een heerlijke uitnodiging om deze authentieke Samnitische traditie te ontdekken.

Wijnhuis gelegen in het hart van Veneto, Italië. Met passie voor wijn en toewijding aan vakmanschap worden hier prachtige, betaalbare wijnen geproduceerd.

De wijngaarden strekken zich uit over de glooiende heuvels van Veneto, waar de zonovergoten druiven gedijen in de vruchtbare bodem. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele methoden en moderne technieken. 

SPOREN VAN EEN OUDE TAAL

Het Oscan-Samnitische alfabet, waarvan de schrijfrichting van rechts naar links was, ontstond rond de 5e eeuw voor Christus en is afgeleid van het Etruskische alfabet. Een van de vondsten die getuigen van het gebruik ervan is de Agnone-tablet (3e eeuw voor Christus), die op het bronzen oppervlak een tekst draagt die niet minder dan zeventien goden citeert die verband houden met de vruchten van de aarde, wat de relatie tussen de Samnieten en de natuur bevestigt.