Weingut Forstreiter


De wijnmaker Meinhard Forstreiter van Weingut Forstreiter heeft een eenvoudige visie: "Ik maak de wijn voor mezelf. Alleen die wijnen die ik lekker vind kan ik verkopen. Godzijdank zijn een hoop mensen het met mij eens".

De wijnen bij Weingut Forstreiter worden gemaakt met passie en compromisloze kwaliteitsnormen. Er worden hier bijna alleen droge witte wijnen geproduceerd. Bij hoge uitzondering worden er nobele zoete kwaliteitswijnen geproduceerd. 

 

Jean Arnaud, als wijnimporteur, is er trots op de kwaliteitswijnen van dit prijswinnende wijnhuis te importeren. Lees hier verder over dit bijzondere Wijnhuis >>>

Uitbreiding Weingut Forstreiter assortiment


Forstreiter Sauvignon Blanc

 

Onmiskenbaar bouquet van Sauvignon blanc. Sappig en glashelder met lichte hints van rijp wit fruit en kruisbssen. De afdronk is zeer levendig.

Forstreiter  Grüner Veltliner Weisse Mammut Barrique

Prachtig geïntegreerde houttonen. Een bourgondische geur met noten en een snufje vanille. In de mond volumineus, krachtig en romig. Een mammoet van een wijn!

Forstreiter Grüner Veltliner - Eiszeit

 

Vriendelijke dessertwijn met een sensationeel spel tussen zuur en zoet. Bouquet van rijpe perzik. In de mond steenfruit, rijpe abrikozen met een lange afdronk


Forstreiter Zweigelt

In de neus kersen en kruiden. In de mond lekker sappig met charmante zuren en kers, met delicate geroosterde tonen.

Forstreiter St. Laurent Reserve

Typisch bouquet van zure kersen, met een vleugje rode biet en opvallend terughoudende houttonen. Een palet van zwarte bes en veel rijpe tannines en een goede structuur.

Forstreiter Grüner Veltliner Classic

 

Forstreiter Grüner Veltliner Kremser Kogl

Forstreiter Grüner Veltliner Alte Reben