• Wijnen van over de hele wereld
  • De beste wijnhuizen
  • Uitgebreid assortiment Bordeaux

Quinta do Noval


Grand Cru aan de Douro

Quinta do Noval is gesitueerd in de Douro Valley in Noord-Portugal. Het betreft een van de laatste ongerepte plekken in de natuur van Europa.

De wijngaard die de druiven voor de port levert, is gelegen op steile hellingen in de nabijheid van de rivier de Douro en haar zijrivieren. Quinta do Noval produceert reeds sinds 1715 port van uitstekende kwaliteit in dit gebied.

Zoet en zwaar

Een veelgehoorde mening over Port, maar de portwijnen van Quinta do Noval zijn perfect in balans. Bij Quinta do Noval weten ze als geen ander hoe ze een uitstekende port kunnen maken. Alle druivenrassen die gebruikt worden voor de productie komen van de eigen wijngaarden.

 

Oorsprong van de wijn

Quinta do Noval is prachtig gelegen aan de Douro met een historische en iconische status in de wereld van wijn. Het blijft natuurlijk wel vooral een wijngaard waar  prachtige portwijnen en stille wijnen geproduceerd worden. Noval staat wereldwijd bekend over de hele wereld om deze kwalitatief hoogstaande producten. Mede door de strenge selectie van de beste druiven en wijnen van de eigen wijngaard, herken je deze allemaal aan de oorsprong van de ligging van de wijngaarden. De subtiele aspecten van het klimaat, de bodem en de verschillende percelen geven Noval wijnen de complexiteit en diepte die uniek zijn, of het nu gaat over de rode wijnen of witte wijnen.


Lees hier het complete verhaal achter Quinta do Noval>>>

De Portwijnen en stille wijnen van Quinta do Noval


 Fine White Port

Extra Dry White Port

Fine Ruby Port

Fine Tawny Port


Silval Port

LBV Unfiltered Port

Colheita Port

Noval Black


Cedro do Noval Rood

Noval Touriga Nacional

Noval Petit Verdot

Maria Mansa Rood