Het verhaal achter Quinta do Noval

Historie

Quinta do Noval is een historische naam met een iconische status in de wijnwereld. Maar het is vooral een wijngaard. In het hart van de Douro-vallei worden sinds het begin van de 18e eeuw geweldige wijnen gemaakt op deze plek. Quinta do Noval is de enige historische Port Shipper die de naam van zijn wijngaard gebruikt en een Vintage Port produceert uit één enkele wijngaard  (indien aangegeven).

Bekendheid

Bekend over de hele wereld om zijn Port wijnen. Of het nu Quinta do Noval Vintage Port is gemaakt van een strikte selectie van de beste wijnen uit onze 145 hectare wijngaard, of het Quinta do Noval Nacional, buitengewoon product van de kleine Nacional-wijngaard of zelfs onze oude Tawny Ports en Colheitas, Quinta do Noval produceert geweldige wijnen die het stempel van hun oorsprong dragen.

Bevoorrecht

Quinta do Noval profiteert van een bevoorrechte locatie in het hart van de Douro-vallei. De subtiele verschillen in het klimaat en de grond van de verschillende percelen van deze uitgestrekte wijngaard geven de wijnen van Noval complexiteit en diepte die uniek zijn voor Quinta do Noval, of er nu Portwijnen gemaakt worden of niet versterkte rode en witte wijnen. De wijngaard van 145 hectare zijn volledig geclassificeerd en worden beplant met de edelste druivensoorten van de Douro: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Sousão.

De percelen van de wijngaard hebben een rijke geografische diversiteit:

  • hoogte: van 100 tot 500 m
  • expositie: alle punten van het kompas
  • de grond: leisteen in verschillende mate gemengd met een beetje klei

Dit geeft bijzondere nuances aan de wijnen volgens het pakket waar ze vandaan komen. Het vermengen van deze nuances resulteert in de magie van de wijnen van Quinta do Noval. Het team van Quinta do Noval is toegewijd aan het verzorgen van de geweldige wijngaarden. Elk jaar streven zij ernaar om wijnen te maken die waardig zijn om de naam Noval te dragen.

 

Bekijk hier een mooie impressie van Quinta do Nova