Campo Eliseo by François Lurton

Toro & Rueda

De combinatie van passie, traditie, know-how en innovatie

In 2000 besloten twee gerespecteerde namen in de wijnwereld, François Lurton en Michel Rolland, om hun ervaring als internationale wijnmakers (samen meer dan 70 jaar) te combineren met als doel om high end wijnen te gaan maken in Toro en Rueda, van respectievelijk Tinta de Toro en Verdejo druiven.

In zowel Rueda (La Seca) als Toro, vonden ze percelen met een uitzonderlijk terroir, die ze beplantten met nieuwe wijnstokken. In het dorpje La Seca, dat bekend staat als de bakermat van Verdejo, vonden ze een authentieke boerderij uit de 17e eeuw. Onmiddellijk waren ze gecharmeerd door de ligging en de geschiedenis, waardoor de keuze om een wijnkelder te bouwen achter deze typisch Castiliaanse bodega snel gemaakt was. Deze keuze werd alleen maar bevestigd toen ze de indrukwekkende, oude ondergrondse galerijen ontdekten.

Steeds op zoek naar verbetering en innovatie zijn de wijnen van Campo Eliseo de laatste jaren enorm verbeterd en daarmee is ook de internationale erkenning de afgelopen 3 jaar niet uitgebleven. Met hoge scores in de wine spectator en in 2019 zelfs de bekroning van één van de wijnen in de Wine Spectator top 100, is Campo Eliseo inmiddels een begrip aan het worden en ‘one of the rising stars’ in Rueda en Toro.

Terroir
Campo Eliseo komt voort uit een selectie druiven van hun beste en oudste wijngaarden in de DO Rueda. De wijngaarden liggen 600 à 700 meter boven de zeespiegel, op de vlaktes van Rueda en Toro. De nabijheid van de rivier Duero vermindert de thermische variaties die erg aanwezig zijn in deze regio. De dichtheid is 2.200 planten/ha. Er heerst een continentaal-mediterraan klimaat (grote temperatuurverschillen dag/nacht en zomer/winter) en een hoge lichtintensiteit.


Campo Eliseo verdejo cuvée Allegre

Campo Eliseo Rueda verdejo

Decanter World Wine Awards 2022

Zilveren medaille voor Campo Eliseo Rueda

We citeren Decanter:

"Smooth and appealing Verdejo with a sweet nose followed by an expressive palate, full of fleshy quince, candied lemon and grapefruit, leading to a creamy finish".

Camposino Toro

Campo Eliseo cuvée Allegre Toro

Campo Eliseo Toro

Weten waar u Campo Eliseo kunt kopen of meer informatie? Neem contact met ons op via onderstaand formulier of telefonisch op +31 13 584 12 15.