Matarromera

EXCELLENTIE, ONDERSCHEID EN ELEGANTIE

Matarromera is gelegen in een van de meest exclusieve gebieden van Ribera del Duero. Hier is men toegewijd aan de productie van rode wijnen zoals een gran reserva, reserva en crianza, evenals een witte wijn boordevol persoonlijkheid en uitmuntendheid. De wijnen zijn het resultaat van het perfecte samenspel tussen het creatieve genie van de natuur en de koppigheid van een man die graag zijn familietraditie wil terugbrengen, een erfenis wil overnemen en bestendigen.

NALATENSCHAP

Een familie geworteld in het land. Om het heden en de toekomst van Matarromera te begrijpen, moeten we naar het verleden kijken. Een verleden dat ons naar de familie van Carlos Moro brengt en naar de erfenis die het hem heeft nagelaten, waarbij alle kennis en liefde voor de wijngaard van generatie op generatie wordt doorgegeven. De voorouders van Carlos Moro verbouwden wijngaarden in Ribera del Duero en traden daarmee in de voetsporen van een eeuwenoude traditie. Zijn passie voor wijn komt vooral van zijn grootouders en zijn ouders. Het was zijn vader die voorstelde om een wijnmakerij te beginnen in het oude kloostergehucht Matarromera.

Volgens Carlos Moro zelf: 'De wijnstok is een plant die geworteld is in de aarde en dat is waar het bij ons om draait. Een filosofie gebaseerd op werken dicht bij het land, op innovatie en op het onderscheiden van elk van zijn wijnen.

WIJNGAARDEN

Bodega Matarromera ligt op bevoorrechte grond. De wijngaarden worden beschut door de Duero-vallei, tussen de gemeenten Olivares en Valbuena de Duero, waar Matarromera zijn wijnen maakt, wijnoogst na wijnoogst. Meer dan 160 hectare bijna witte kalkrijke bodems, waarin de Tempranillo-druif zich met totale elegantie uitdrukt, zijn het startpunt voor het ontketenen van wijnmagie. Een klein deel van Cabernet Sauvignon en Merlot wordt ook gebruikt door het wijnbereidingsteam om unieke nuances te bereiken. Altijd in het stille gezelschap van de rivier de Duero, en in de beschutting van de Castilla-dennenbossen, groeien de Ribera del Duero-clusters sterk en tonen ze een idyllisch landschap. Het is dit land dat, met de hulp van de mens, zijn duizendjarige wijsheid, zijn maximale potentieel aan aroma's en smaken en zijn vermogen om lang in de herinnering te blijven hangen van iedereen die het voorrecht heeft om zijn fruit te proeven, vrijgeeft.

TERROIR

Het Ribera del Duero-gebied wordt gevormd door een oude, geëgaliseerd gesteente bedekt met tertiaire en quartaire sedimenten rond het grootste deel van het bekken. Deze sedimenten zijn voornamelijk slib- of kleiachtig zand afgewisseld met kalksteen- en mergellagen, evenals kalkconcreties. Deze sedimenten zijn tijdens het Mioceen (ongeveer tien miljoen jaar geleden) afgezet in rivieren en meren. De valleibodems worden op hun beurt ingenomen door zeer recente sedimenten: voornamelijk grind en zand, die zijn aangelegd in terrassen of uitgestrekte uiterwaarden aan de zijkanten van de basisstromen. De regio wordt gedomineerd door de Tempranillo-druivensoort, perfect voor de teelt, niet alleen in de bevoorrechte orografie van het gebied, maar ook in het continentale weer dat wordt gekenmerkt door koude winters en hete zomers. Naast Tempranillo worden Cabernet Sauvignon, Merlot en Albillo verbouwd. De druivenoogst is een van de belangrijkste momenten in het wijnbereidingsproces van Bodega Matarromera. Voordat de oogstdatum wordt gekozen, worden er bezoeken aan de percelen gebracht, een sleutelmoment op basis van verschillende parameters, afhankelijk van de staat van de druiven. De Tempranillo-druif uit Olivares en Valbuena, geteeld in het hart Ribera del Duero, vereist veel zorg en dagelijks werk. Om deze reden worden druiven met de hand geoogst, twee keer trossen geselecteerd en vervolgens druif voor druif op een andere selectietafel. De druiven worden altijd geoogst in stapelbare oogstkratten met paaltjes, met een gewicht van niet meer dan 20 kg, voor een unieke druif die wijnen kan voortbrengen die voorbestemd zijn om de status van legende te bereiken. Alle moeite en het harde werk dat bij het oogsten wordt gestoken, wordt beloond: verzamelen voor een fijne vintage die het waard is om geweldige Bodega Matarromera-wijnen te maken.


Matarromera Verdejo Fermentado en barrica

***** van Perswijn

Matarromera
Melior M

Matarromera
Melior 9

Matarromera
Crianza


Matarromera Reserva

Matarromera Prestigio

Matarromera Gran Reserva

Weten waar u Matarromera wijnen kunt kopen of meer informatie? Neem contact met ons op via onderstaand formulier of telefonisch op +31 13 584 12 15.