Vina Pomal

 

 

De oorsprong van de wijnmakerij gaat terug tot 1859 toen, na de crisis van oidium en phylloxera in Bordeaux, het Bordeaux Savignon Frères et Cie wijnhuis besloot om naar Haro te verhuizen om wijn te produceren en te exporteren naar Frankrijk. In 1901 verkocht het bedrijf de Rioja-faciliteiten aan een groep zakenlieden uit Bilbao, die hun inmiddels monumentale wijnmakerij bouwden. 3.000 m2 ondergrondse wijnmakerijen, het consolideren van Rioja als een referentiemerk in rode wijn, al snel werden de deuren naar andere Europese markten geopend. In 1925 werd Bodegas Bilbaínas geëerd als "Leverancier van de Spaanse koninklijke familie", een voorwaarde die de prestige uitdrukt dat altijd verbonden is gebleven aan de naam. In de jaren '90 werd het wijnhuis overgenomen door Codorníu. De geschiedenis leert dat het vermogen en de bereidheid om te innoveren een bijna aangeboren eigenschap is bij Bodegas Bilbaínas. 

Viña Pomal blijft de traditie van Rioja trouw met rijping op barriques (225 l) van Amerikaanse eik. Maar er is nog een andere reden waarom het zichzelf de ‘The True Classic Rioja’ noemt: men zweert bij de Tempranillo als de meest edele blauwe druif van Spanje voor de rode wijn. Vandaag is Viña Pomal en Bodegas Bilbaínas in de vakkundige handen van de enthousiaste oenologe-wijnmaker Mayte Calvo de la Banda

De Spaanse wijnen van Viña Pomal bij importeur Jean Arnaud


Viña Pomal White

Viña Pomal Centenario Crianza

Viña Pomal Centenario Reserva

Viña Pomal Blue Label Seleccion 500 Crianza

Viña Pomal Blue Label Seleccion 106 Reserva

Viña Pomal Gran Reserva

Meer informatie over deze Spaanse wijn? Neem contact met ons op via onderstaand formulier, of bel ons op 013 - 584 12 00.