Californië Special

In samenwerking met de wijnhuizen presenteert Jean Arnaud een Californië special met daarin leuke feiten en achtergronden van de Californische wijnwereld en de daarbij behorende wijnhuizen. Denk daarbij aan Hahn Famliy Wines, Oak Ridge en Outpost. Maar daar blijft het niet bij.

Californische kwaliteitswijnen

Er is een enorm aanbod aan kwaliteitswijn in Californië, toch is er in de Nederlandse markt veel bulkwijn aanwezig. Dit komt omdat de kwaliteitswijnen vaak worden gemaakt door kleine, minder bekende familie Estates. Echter ook de bulkwijnhuizen zijn al enkele jaren met een omslag bezig. De consument drinkt namelijk al jaren veel minder, maar wel betere kwaliteit. Een trend die al enkele jaren zichtbaar is in de Nederlandse markt en die zich in de coronapandemie definitief heeft voortgezet.  Het verplicht thuis moeten blijven tijdens de lockdown periodes heeft het consumentengedrag veranderd. Meer thuisconsumptie heeft niet alleen invloed gehad op de afzetkanalen waar de consument de wijnen koopt. Het heeft ook een enorme invloed gehad op wat er wordt gekocht. De gemiddelde besteding per fles en de daarbij behorende kwaliteit is enorm gegroeid.

Wereldwijde trend

Deze wereldwijde trend leidt tot steeds meer vraag naar kwaliteitswijnen, inclusief de absolute topwijnen. Topwijnen uit Bourgogne, Bordeaux, Piemonte of Toscane zijn al langer enorm in trek. De consument begint echt ook stees meer de topwijnen uit nieuwe wereldgebieden zoals Medoza en Barrossa te ontdekken. Dit geldt ook voor de Californische wijngebieden als Napa Valley, Sonoma County, Santa Lucia Highlands en Paso Robles.

Uniek terroir

Steeds meer Californische wijnproducenten worden zich steeds meer bewust van het unieke terroir van hun wijngaarden, vaak in combinatie met zeer oude wijnstokken. Al in het "Judgement of Paris" (1976) werd duidelijk wat het niveau en kwaliteitspotentieel was van Californië. Nu de consument er ook steeds meer naar vraagt vinden we bij wijnimporteur Jean Arnaud dat deze diversiteit aan kwaliteitswijnen het verdienen om in een special Californië Special uitgelicht te worden. 

Bekijk hier de online versie >>>