Hahn Appellation Series

Arroyo Seco, in het Zuiden van Salinas Valley in Monterey, is genoemd naar de Arroyo Seco rivier.  De nieuwe wijnen van de Appellation series markeren het buitengewone wijngebied. Wijngaarden met rotsachtige bodems met de oceaanbries vanuit de baai van Monterey hebben één van de langste groeiseizoenen in California. Deze extra tijd beschermd de zuurgraad tijdens het creëren van extra concentratie in de wijnen. Dat geeft deze wijnen juist dat extra levendige fruit en fantastisch gebalanceerd zuur. 

De wijngaarden

Arroyo Seco vind je aan in het Zuiden van de Salinas vallei in Monterey, vernoemd naar de Arroyo Seco rivier. De Appellation Series wijnen worden verbouwd op twee estate wijngaarden, Nicolaus in het Westen en Philippe in het Oosten.

Ste. Nicolaus

Deze wijngaard is gericht op het Oosten en krijgt een grote hoeveelheid ochtendzon. Rotsachtige, goed gedraineerde grond, dagen de wijnstokken uit om druiven te geven met diepte, karakter en intensiteit. Het langere groeiseizoen geeft de druiven de ruimte om langzaam te rijpen zodat er zeer smaakvolle, goed gebalanceerde wijn gemaakt kan worden.

Eerste aanplant: 1994 - 171 hectare

Hahn Appellation Series GSM

Hahn Appellation Series Pinot Noir