Het verhaal achter Oak Ridge Winery

Oak Ridge Winery is het oudste opererende wijnhuis in Lodi, Californië, gebouwd in 1934. Het is eigendom van de families Maggio & Reynolds en produceert landgoedwijnen onder verschillende afzonderlijke wijnetiketten. Het wijnhuis zelf was ooit een wijncoöperatie, dat in 2002 gekocht werden door de families Maggio en Reynolds in 2002.

Visie

De visie gaat veel verder  dan alleen het afstoffen van een stukje lokale geschiedenis. Met hun Oak Ridge Winery zijn ze begonnen met het moderniseren van de faciliteiten. Gevolg; er staat nu een ultramoderne wijnmakerij. De wijnen worden gemaakt van 7500 hectare landgoed wijngaarden in het Lodi American Viticultural Area (AVA). Het wijnhuis en de wijngaarden liggen tussen de uitlopers van de Sierra Nevada en de baai van San Francisco.

Mediterraan klimaat

Het unieke mediterrane klimaat van het gebied, met warme dagen en avondbriesjes langs de kust, is ideaal voor de teelt van druiven van wereldklasse. De beste variëteiten van Californië gedijen hier, met zinfandel als een uniek fenomeen. Wijnstokken, sommige meer dan 100 jaar oud, produceren kleine opbrengsten van intens gearomatiseerd fruit om wijnen te maken die de ultieme uitdrukking van het terroir zijn. Het bedrijf is meer dan alleen bakstenen, tanks en vaten. Met een team van gepassioneerde, toegewijde professionals met de kennis en ervaring zijn ze dagelijks in de weer om de wijnen te maken. Van wijngaard tot fles, van wijnmakerij tot tafel.

De appellatie

De juiste grond, het juiste klimaat, de juiste mensen.

Lodi is ideaal gelegen tussen de uitlopers van de Sierra Nevada en de baai van San Francisco. Warme dagen en koele avondbriesjes creëren een uniek mediterraan klimaat dat perfect geschikt is voor het cultiveren van de beste variëteiten van Californië - Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Zinfandel.

Appellatie oogst

De gemeenschap omvat multi-generaties families van wijnmakers en telers. Het gebied trekt ook een nieuwe generatie wijnboeren aan die de mogelijkheden zien om geweldige wijnen te maken.Deze telers en wijnmakers hielpen Lodi te vestigen als een officieel Amerikaans wijnbouwgebied (AVA), met 7 verschillende teeltgebieden, in 1996. De toewijding van het gebied aan duurzame, milieuvriendelijke landbouwmethoden is een voorbeeld voor de gehele Californische wijnindustrie.

Oak Ridge Winery wordt gerund als een familiebedrijf. Iedereen van de families zijn betrokken bij elke stap van het wijnbereidingsproces. Van het zorgen dat de in het veld geteelde druiven van de beste kwaliteit zijn, tot het eindproduct van een hoogwaardige en betaalbare fles wijn voor de consument.