Belondrade y Lurton


Belondrade en Lurton

Dit verhaalt begint toen Didier Belondrade en zijn vrouw Brigitte Lurton vertrokken naar Spanje met het plan om daar te starten met het maken van een houtgerijpte verdejo. De naam Belondrade y Lurton was toen een logische. Inmiddels niet meer getrouwd, maar de naam bleef. Inmiddels staat zoon Jean Belondrade aan het hoofd van dit gerenommeerde en beroemde wijnhuis.

De Belondrade inspiratie

Belondrade is geïnspireerd op 4 passies: een land, een klimaat, een terroir en een druivensoort. Didier Belondrade besluit om een Franse stijl chateau waardige wijn te maken. Een wijn die de echte kenmerken van het terroir draagt. Belondrade heeft 40 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over 23 percelen. Iedere opbrengst van elk perceel levert zeer verschillende most op. Elk type grond, de orientatie van de wijnstokken, de leeftijd, het heeft allemaal effect op de wijnen die door Belondrade met veel zorg gemaakt worden.

Het resultaat mag er zijn

Uit het gebied rondom de Spaanse Duero-rivier komen de wijnen van El Albar Lurton. Deze zijn van uitstekende kwaliteit en zeer geliefd. De kwaliteit is het directe resultaat van de wijngaarden die op de schrale, rotsachtige bodem in zinderend hete dagen moeten vechten voor overleving – en dus topkwaliteit druiven produceren. Doordat de stenige bodem ook ’s avonds nog warmte afgeeft rijpen de druiven optimaal. Dat Belondrade hier de top verdejo wijnen van weet te maken behoeft geen betoog. 

Op 7 juni 2021 zat het team van Jean Arnaud klaar voor een zoommeeting met Jean Belondrade over de oogst van de 2e wijn Quinta Apolonia: lees hier het verslag >>>

De wijnen van Belondrade

Belondrade Quinta Apolonia

Belondrade Y Lurton

Vivino score: 4,4

 

Vivino score: 3,6


Geïnteresseerd in de wijnen van Belondrade? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. Of bel het team van Jean Arnaud op telefoonnummer 013- 584 12 15