Post House Winery


Welkom bij Post House, een betoverend wijnhuis gelegen in het schilderachtige Zuid-Afrikaanse landschap tussen Somerset West en Stellenbosch.

Wijn Geschiedenis 

Dit wijnhuis dankt de naam 'Post House' aan de rijke geschiedenis van het kantoor en het huis toen het dienst deed als  postkantoor. Het was dus een logische stap om te verwijzen naar deze mooie geschiedenis met de naam Post house wines.  Het verhaal van de wijngaard Post house begint in 1981, als de familie Gebers het wijngoed aan de voet van de Helderberg aankoopt. Op een heldere dag kun je genieten van een adembenemend uitzicht op Cape Point en False Bay. In de beginjaren verkocht de familie de druiven aan coöperaties.

Wijnmaker

In 1996 besloot Nick Gebers om te experimenteren met het maken van zijn eigen wijn. En zo zijn de Post House wijnen tot stand gekomen. De wijngaard heeft een totaal van 70 hectare waarvan 40 hectare beplant zijn met wijnranken zoals cabernet sauvignon, merlot, shiraz, petit verdot, pinotage, malbec, sauvignon blanc en chenin blanc.

Terroir

Het terroir is van cruciaal belang voor het behouden van de uitzonderlijke hoge kwaliteit van de wijnen. Door de invloed van de zuid- en zuidwestelijke winden die over de wijngaarden waaien, brengt  verkoelende briesjes met zich mee, die helpen de zomertemperaturen te matigen. De druiven rijpen hierdoor langzaam en gelijkmatig, wat de ontwikkeling van de druiven ten goede komt. Omdat de wijngaarden zich in een gebied met een hoog vochtgehalte bevinden wordt irrigatie alleen gebruikt als aanvullende waterbron. 

Iedere wijn van Post house heeft een bijzondere naam gekregen. Iedere wijn vertelt een verhaal over vervlogen tijden die met post te maken heeft. Bekijk hieronder de namen van de wijnen en de verhalen die erbij horen. We zijn er bij Jean Arnaud trots op deze Zuid-Afrikaanse wijnen te mogen importeren.

De wijnen van Post House Winery bij Jean ArnaudPost House Stamp of Chenin